Body Heilema

Wie zijn wij

Cindy de Vries-Portier

Tijdens mijn opleiding aan de Kweekschool voor Vroedvrouwen te Amsterdam (2000-2005) heb ik een aantal keer stage gelopen bij José en Hugo in de praktijk. Sinds februari 2009 heb ik als vaste waarneemster voor de Heilema’s gewerkt. Vanaf 1 juli 2016 ben ik toegetreden tot de maatschap ‘Verloskundigenpraktijk Heilema’. Het was een eer om naast mijn (vroegere) opleiders in de praktijk te mogen werken en zo samen ons mooie vak te kunnen uitoefenen.

Per 1-1-2019 heb ik de praktijk samen met Fatos overgenomen. Dankbaar voor al het moois dat José en Hugo opgebouwd hebben, hoop ik op een mooie voortzetting van de praktijk!

P.S. Ik zelf ben overigens geboren en getogen in Breukelen. Daar woon ik ook samen met mijn man, onze 2 dochters (Anna & Emma) en onze hond Feja.

afbeelding

Fatos Yildirim-Akpinar

Ik ben Fatos. Ik ben van Turkse afkomst en woon in Zaandam samen met mijn man en onze twee kinderen. In 2014 ben ik afgestudeerd aan de verloskunde academie in Amsterdam. Na bijna vijf jaar gewerkt te hebben in verschillende praktijken is mijn droom om een eigen praktijk te hebben uitgekomen. Ik kijk er naar uit om samen met Cindy en Hugo de praktijk voort te zetten.

Voor mij is het verloskundige zijn een groot voorrecht. Na de vele zwangerschappen en bevallingen die ik heb mogen begeleiden is het elke keer opnieuw een wonder hoe een kindje geboren wordt. Ook voor mij!

Met veel plezier begeleid ik zwangere vrouwen en hun partners tijdens de zwangerschap, bevalling en de tijd er na. 

afbeelding

Hugo Heilema

Ik ben afgestudeerd in Amsterdam in 1980 aan de Stichting Kweekschool voor Vroedvrouwen. Sinds 01-11-1980 werkte ik samen met mijn vrouw José in de Zaanstreek. Wij zijn de tel wel een beetje kwijtgeraakt, maar samen hebben we zo'n 10.000 kinderen op de wereld gezet of daarbij geholpen. Omdat iedere bevalling weer anders is leerden we nog steeds wat bij en bleven we het een prachtig beroep vinden. Na 38 jaar fultime gewerkt te hebben in onze eigen prakijk hebben we besloten een stapje terug te doen. We hebben de praktijk overgedaan aan Cindy en Fatos maar werkten nog wel zeer regelmatig voor beiden. Helaas is José op 18-02-2020 overleden. We missen in haar niet alleen een zeer gewaardeerde collega, maar ook een vrouw, moeder en oma. Ons leven en werk zal nooit meer hetzelfde zijn. De komende jaren blijf ik, als vaste waarnemer, nog wel werkzaam in de praktijk.

afbeelding José en Hugo

Janine Vermeulen 

Vanaf september zal Janine een dag in de week dienst voor ons draaien en regelmatig ook een dag spreekuur draaien.

Mijn naam is Janine Vermeulen – Land. Ik ben geboren in Wormer en woon daar nu samen met mijn man Mick. In 2018 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Amsterdam en na een jaar hard werken als verloskundige ben ik in september 2019 zelf moeder geworden van ons zoontje James.

Na een jaar verpleegkunde studeren kwam ik erachter dat ik graag een medisch beroep wilde, maar dat het ziekenhuis zelf niet de plek was voor mij. Verloskunde is heel medisch, maar over het algemeen op een gezonde manier. Dit sprak mij veel meer aan.
Werken als verloskundige vind ik uitdagend en interessant, omdat iedere bevalling weer anders verloopt en ook niet iedereen dezelfde wensen heeft. Ik vind het heel mooi om deel uit te maken van zo’n bijzondere periode in het leven van (aanstaande) ouders en hoop jullie dan ook zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

afbeelding Janine

Ilse Akkerman

Gedurende de zomervakantie zal Ilse regelmatig een dag voor ons waarnemen.

Mijn naam is Ilse Akkerman. Ik ben geboren in Zaandam, maar woon al mijn hele leven in de Beemster. Ik ben afgelopen juli afgestudeerd aan de verloskunde academie in Amsterdam. 

Toen ik een jaar of zes was wist ik het al, ik wil verloskundige worden. Helaas kwam ik op 17 jarige leeftijd niet door de toelating voor de opleiding. Ik heb daarom eerste de opleiding tot verpleegkundige afgerond. Na deze opleiding ben ik gaan reizen. Eenmaal terug in Nederland was er geen werk in de verpleegkunde. Ik heb mijn hart gevolgd en ben verloskunde gaan studeren (nadat ik deze keer wel door de toelating kwam). 

Ik vind het werk als verloskundige heel bijzonder. Om betrokken te mogen zijn bij zo’n bijzondere fase in het leven van een vrouw en haar partner is een groot voorrecht!

 

afbeelding Ilse

Vera

Mijn naam is Vera, ik ben 29 jaar en ik ben tweedejaars verloskundige in opleiding aan de Hogeschool te Rotterdam.
Van 2 november t/m 20 december loop ik stage bij Verloskundigenpraktijk Heilema.
Tijdens deze stage hoop ik een duidelijk beeld te krijgen van het werk van een verloskundige in de praktijk en eerste ervaringen op te doen in het handelen als verloskundige. Ik hoop veel te zien,
horen en leren en kijk er naar uit jullie te ontmoeten. Mocht je mijn aanwezigheid niet prettig vinden, voel je dan niet bezwaard dit aan te geven bij mij of bij de verloskundige. 

Meer over mij:
Voordat ik begon aan de opleiding verloskunde heb ik mijn Master diploma in Jazz zang behaald aan het Conservatorium in Rotterdam en ik werk als zangeres en zangdocente.
In mijn vrije tijd sport ik graag, liefst aan de buitenlucht. Ik speel tennis en zit regelmatig op de fiets. Met mijn racefiets heb ik ook al twee keer een solo vakantietour door de Alpen gemaakt. Ik kan erg genieten van de natuur en ben af en toe ook te vinden op de Veluwe voor een wandeling of een fietstochtje.

afbeelding