Body Heilema

Thuis of in Parteanz

Thuis, in Parteanz, in het kraamhotel of in een ander ziekenhuis buiten Zaandam (poliklinisch): u bepaalt in principe zelf de plaats van de bevalling. Kies de omgeving waar u zich prettig en veilig voelt. U hoeft pas een definitieve keuze te maken tijdens de ontsluiting. Het is wetenschappelijk bewezen dat een thuisbevalling net zo veilig is als een ziekenhuisbevalling. Waar u ook wilt bevallen, het eerste deel van de ontsluiting is hetzelfde. We komen altijd thuis even kijken wat er precies aan de hand is. Het komt een aantal malen per jaar voor dat we niet terecht kunnen in het ziekenhuis van uw keuze. U kunt dan naar een ander ziekenhuis uitwijken.

Thuis

Bij een thuisbevalling assisteert een kraamverzorgster de verloskundige. De kraamverzorgster verzorgt u, de baby en uw partner tijdens en vlak na de bevalling maar ook in de dagen daarna. Zolang alles goed gaat is uw huis een veilige plek om te bevallen. We houden tijdens de hele bevalling goed in de gaten of alles naar wens verloopt. Treden er complicaties op dan gaan we met u naar het ziekenhuis.

De bevalling in Parteanz:

Voor een bevalling in Parteanz hoeft u zich niet al in de zwangerschap aan te melden.
In Parteanz begeleiden wij uw bevalling en assisteert een kraamverzorgende of verpleegkundige. Deze zijn er voor u alleen. Bevalt u in Parteanz dan is er sprake van één op één zorg. Één kraamverzorgende of verpleegkundige alleen voor u. Dat is het verschil. Na de bevalling verlaat u het ziekenhuis meestal na drie uur, ook in de nacht. Is er een complicatie tijdens de bevalling, dan komt de gynaecoloog naar uw kamer toe en hoeft u niet eerst naar een andere kamer zoals gebruikelijk is in andere ziekenhuizen in Nederland. 

afbeelding Een verloskamer in het ZMC