Body Heilema

BBQ weer!

15 Juni 2018

Het is vakantie en heerlijk buiten. Grote kans dat je wordt uitgenodigd voor een bbq bij vrienden of familie.

Natuurlijk kan dat, gewoon doen!
Let wel op de volgende dingen als je zwanger bent.
(Eigenlijk geldt dit voor iedereen......)
Zorg dat je vlees/vis/kip ( salade/sausjes e.d. ) niet te lang buiten de koelkast liggen.
Haal het er één voor één uit vlak voordat je het gaat grillen.
Dit voorkomt dat het vlees warm wordt of dat er vliegen op gaan zitten. 
Dek het in ieder geval af met plasticfolie.
Ook is het belangrijk dat het lang genoeg gegrild wordt en dus goed doorbakken is.
Het hoeft niet droog en rubber te worden maar gewoon gaar.
Laatste punt waar je op moet letten is dat je geen gaar vlees op een bord legt waar rauw vlees op heeft gelegen.
Voorkom kruisbesmetting ( gaar/rauw ).
Denk hierbij ook aan snijplanken en bestek.

Heerlijk is natuurlijk een lekkere frisse salade bij de bbq.
Hier een tip:
1 knolselderij
4 appels
100 gr rozijnen
1/4 bosje peterselie
1 citroen
zout/peper
yoghurt
mayonaise
Snij de schil van de knolselderij eraf en rasp of snij het in dunne slierten. Was de appel en rasp die ook.
Snij de peterselie klein en voeg alles samen met de rozijnen. Giet er 5 eetlepels yoghurt bij en 2 eetlepels mayonaise.
Doe het citroensap erbij. Voeg zout en peper toe roer goed en proef het geheel. Het moet smeuïg zijn en lekker op smaak.
Het lekkerst is het om dit een paar uur of de ochtend van tevoren te maken zodat het even kan intrekken.

Houdt u van gemak? Bestel uw salade bij De Keuken In ( Assendelft ) www.dekeukenin.nl
Ook adviseren zij u graag over alle kaasjes uit de winkel die u WEL mag hebben tijdens uw zwangerschap.