Body Heilema

Vader worden

afbeelding

Mee op controle. Wij nodigen u van harte uit om regelmatig met uw partner mee naar het spreekuur te komen. Wij vinden het belangrijk dat wij elkaar leren kennen.

Uit ervaring weten wij dat de bevalling soepeler verloopt als er wederzijds vertrouwen is. Onze spreekuurtijden zijn zo flexibel, dat u zo vaak mogelijk kunt komen.

Zelf naar het hartje luisteren. Al vanaf 12 weken kunnen we met de doptone het hartje laten horen. Vanaf 10 weken kunnen we met de echo laten zien hoe het hartje klopt. Zelf naar het hartje luisteren (eventueel met een toeter) kan pas vanaf de 26e week. Op het spreekuur kunnen wij u leren hoe u het best kunt luisteren.

Erkennen

Bent u niet gehuwd of heeft u geen geregistreerd partnerschap en wilt u de baby erkennen dan is het verstandig om dit ruim voor de bevalling (voor 32 weken) te regelen. U en uw partner moeten beiden aanwezig zijn voor het tekenen van de "akte van erkenning".

U kunt dit regelen bij het Stadhuis van Zaandam.  Voor meer informatie www.rijksoverheid.nl.

Voor niet Nederlanders geldt dat als de baby vooraf wordt erkend, deze ook de Nederlandse nationaliteit krijgt. Voor meer informatie www.rijksoverheid.nl.

Lees meer over de burgerlijke stand Zaanstad aangifte, verlof en ouderschapsverlof.